BCS_NamingArea_Hungary.jpg
Főoldal Termékek Gyomirtó szerek
Gombaölő szerek
Rovarölő szerek
Csávázószerek
Repce vetőmagok
Egyéb készítmények
Nunhems zöldségvetőmag
Kiadványok Termékkatalógus
Termékismertetők
Kultúraprospektusok
Bayer Híradó
Repce katalógus
Előrejelzés Előrejelzési szolgáltatás
Kártevő és betegség előrejelzés
Időjárás előrejelzés
Dokumentumok ADR okmányok
Biztoságtechnikai adatlapok
Szakmai kiadványok
Szabályzatok
Repce katalógus
Egyéb
Bayer oldalak
Bayer nemzetközi linkek
Impresszum
© 2002 Bayer Crop Science

cimmelcomp.jpg
Melody Compact 49 WG

Gombaölő permetező szer szőlőp, hagyma és burgonyavédelmére

Hatóanyaga:
84 g/kg iprovalikarb
712 g/kg rézoxiklorid

Forgalmazási kategória: III.

Kiszerelés: 6 kg

Dózis: 1,5 kg/ha, 400-1000 l vízzel kijuttatvaFelszívódó iprovalikarb és kontakt rézoxiklorid hatóanyagokból álló készítmény. A két hatóanyagnak megfelelően kétféle hatásmód hordozója. Az iprovalikarb különösen aktív a peronoszpóra félék ellen. Ez a hatóanyag preventív, kuratív, valamint eradikatív hatással rendelkezik. A gomba fontos fejlődési állapotaiban blokkolja a növekedést: gátolja a spórák csírázását, a micéliumok növekedését és a spórák szóródását. Hatását - más hatóanyagoktól eltérően - egyformán jól fejti ki a kultúrnövény levelein és például a szőlő esetében a fürtökön is. Az iprovalikarb a növényi szövetekbe gyorsan bejut, ahol szállítódása a sejt közötti járatokban történik (szisztemikus). Ez védetté teszi egyrészt a növényt még akkor is, ha a permetlé nem minden részét borította be, másrészt azokat a leveleket, amelyek még nem bomlottak ki a permetezés idejére.


Javasolt technológia:

Szőlőben peronoszpóra ellen a kezeléseket előrejelzésre alapozva, vagy megelőző módon célszerű elkezdeni, amikor a hajtások hossza eléri a 20-25 cm-t, és a zsendülés kezdetéig 8-12 naponként javasolt ismételni (maximum 4 alkalommal). A kezeléseket fertőzésre fogékony időszakban virágzástól fürtzáródásig erős fertőzési nyomás mellett a rövidebb, 8 napos fordulóval javasolt elvégezni. A Melody Compact-ot szőlővédelmi technológiába illesztve is alkalmazhatjuk. Ebben az esetben Falcon-nal kombinálva először a virágzást megelőzően kezeljünk. Virágzásban a Profiler-rel permetezzünk, majd az elvirágzás után a fürtzáródásig még két alkalommal használjuk a Melody Compact + Falcon kombinációt, blokkban, vagy rotációban más kombinációval (pl: Profiler+Flint Max). A zsendülés időszakában Falcon-nal és Teldorral kiegészítve a késői peronoszpóra ellen is alkalmazhatjuk.
Burgonyában fitoftóra ellen a védekezéseket szintén a betegség megjelenése előtt kezdjük el, majd a járványhelyzet alakulásától függően, elôrejelzésre alapozva, vagy programszerűen 7-10 naponként végezzük. A burgonyavész járványszerű fellépése esetén a rövidebb permetezési forduló és a nagyobb dózis alkalmazása indokolt.
Hagymában hagyma peronoszpóra ellen preventíven, a betegség megjelenése előtt kezdjünk védekezni. A kezeléseket programszerűen 7-10 naponként végezzük a fertőzési nyomás függvényében. A peronoszpórának kedvezô időjárás esetén a 7. napon már esedékes az újra kezelés.Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
szőlő: 21 nap
burgonya, vöröshagyma: 7 nap.

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.

A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!