BCS_NamingArea_Hungary.jpg
Főoldal Termékek Gyomirtó szerek
Gombaölő szerek
Rovarölő szerek
Csávázószerek
Repce vetőmagok
Egyéb készítmények
Nunhems zöldségvetőmag
Kiadványok Termékkatalógus
Termékismertetők
Kultúraprospektusok
Bayer Híradó
Repce katalógus
Előrejelzés Előrejelzési szolgáltatás
Kártevő és betegség előrejelzés
Időjárás előrejelzés
Dokumentumok ADR okmányok
Biztoságtechnikai adatlapok
Szakmai kiadványok
Szabályzatok
Repce katalógus
Egyéb
Bayer oldalak
Bayer nemzetközi linkek
Impresszum
© 2002 Bayer Crop Science

cimdecismega.jpg
Decis Mega

Rovarölő permetezőszer kalászosok, kukorica, napraforgó, repce, alma, körte, őszi- és kajszibarack, szilva, cseresznye, szőlő, zöldség- és káposztafélék, valamint dísznövények védelmére.

Hatóanyaga: 50 g/l deltametrin

Forgalmazási kategória: II.

Kiszerelés: 1 l

Dózis: 0,15-0,35 l/ha között, kultúrától és kártevőtől függőenÚj formulációjú piretroid rovarölő szer. A korszerű formának köszönheten a Decis megújult, kiváló tulajdonságokat kapott. Kipermetezéskor rögtön szétterül és odaragad a levél felületére. Kisebb a permetezési veszteség, gyorsabb, erőeljesebb esz a rovarölőhatás. Az összes hatóanyag azonnal hozzáférhető “film”formában van jelen. Kitűnően tapad a rovarok felszínére is. Azonnali hatóanyag felvétel, igen gyors taglózó hatás, hosszabb tartamhatás és nagyon jó esőállóság jellemzi.


Javasolt technológia:

Kalászosokban a kezelést a vetésfehérítő bogarak ellen a kártevő tömeges betelepedésekor, vagy a lárvák kelésének fő időszakában célszerű elvégezni. Levéltetvek ellen a betelepedés, illetve a tömeges szaporodás kezdetén kell megkezdeni a védekezést. A gabona-poloskák elleni védekezések szükségességét növényvizsgálat alapján, vagy a virágzás - szemképződés időszakában hálózással végzett felmérés alapján kell eldönteni. Ha a poloska létszám meghaladja 2 db/m2 egyedszámot, a kezelést el kell végezni.

Repcében a készítményt ősszel a repcebolha és a repcedarázs álhernyó ellen – egy alkalommal, tavasszal pedig a repceszár ormányos, a repce-fénybogár valamint a repcebecő-ormányos betelepedésekor – legfeljebb három alkalommal, a károsítók egyedszámának folyamatos figyelemmelkísérése alapján javasolt kipermetezni.

Napraforgóban a védekezést a betelepedő poloskák, és levéltetvek ellen időzítsük. Kukoricában, csemegekukoricában a kukoricamoly fiatalhernyói ellen javasolt a védekezés. Az engedélyezett gyümölcs kultúrákban gyümölcsmolyok ellen előrejelzésre alapozva, a fiatal hernyókkal szemben lehet eredményesen védekezni.
Sodrómolyok ellen a kezeléseket az áttelelő, illetve a kelő lárvák ellen kell időzíteni, aknázó molyok ellen pedig rajzást követően célszerű permetezni. A levéltetvek ellen az első telepek kialakulása előtt szükséges kezelni. Cseresznyelégy ellen a tömeges rajzás kezdetekor védekezzünk.

Őszi- és kajszibarackban kizárólag szüret után alkalmazható.

Szőlőben szőlőmolyok ellen feromoncsapdás előrejelzés alapján, a fiatal lárvák megjelenésekor ajánlott a kezelés. Nagy egyedszámú, elhúzódó rajzás esetén a permetezést 14 naponként meg kell ismételni. Szőlőilonca esetében is fontos, hogy a permetezés a fiatallárvák ellen, még a hajtások öszszeszövése előtt megtörténjen. Amerikai szőlőkabóca ellen az L1-L3 fejlettségű lárvák megjelenésekor célszerű elvégezni a permetezést.

Zöldségfélékben a bagolylepkék hernyói ellen a lárvák korai fejlődési állapotában javasolt védekezni.
Káposzta, kelbimbó, karalábé, karfiol kultúrákban a magról vetett, vagy kiültetett állomány káposztalégy elleni védelmét 3-4 leveles állapotban, illetve palántaneveléskor kell megkezdeni.
Gyökérzöldségek és hajtatott paradicsom esetén a levéltetvek ellen betelepedéskor, sárgatálas megfigyelésalapján, az első telepek kialakulása előtt szükséges permetezni. Tripszek ellen virágvizsgálat, molytetvek ellen levélvizsgálat alapján döntsünk a védekezés idejéről. A káposztafélékben és egyéb viaszos levélfelülettel rendelkező zöldségfélékben a permetléhez nedvesítőszer hozzáadása javasolt.


Ne feledje:

A készítmény virágzó kultúrákban, illetve, ha a kezelt területen, vagy közelében más virágzó gyomok, kultúrnövények vannak, kizárólag a házi méhek napi aktív repülésének befejeződését követően, a csillagászati naplemente előtt egy órával, de legkésőbb 23 óráig használható fel.

Várakozási idők:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
kalászosok 30 nap
repce 45 nap
napraforgó 56 nap
gyümölcs, gyökérzöldségek, káposztafélék, szőlő 7 nap
paradicsom (üvegházi), kukorica (csemege is) 3 nap.

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.

A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!