BCS_NamingArea_Hungary.jpg
Főoldal Termékek Gyomirtó szerek
Gombaölő szerek
Rovarölő szerek
Csávázószerek
Repce vetőmagok
Egyéb készítmények
Nunhems zöldségvetőmag
Kiadványok Termékkatalógus
Termékismertetők
Kultúraprospektusok
Bayer Híradó
Repce katalógus
Előrejelzés Előrejelzési szolgáltatás
Kártevő és betegség előrejelzés
Időjárás előrejelzés
Dokumentumok ADR okmányok
Biztoságtechnikai adatlapok
Szakmai kiadványok
Szabályzatok
Repce katalógus
Egyéb
Bayer oldalak
Bayer nemzetközi linkek
Impresszum
© 2002 Bayer Crop Science

cimluna_p.jpg
Luna Privilege

Gombaölő szőlő és gyümölcsfélék védelmére

Hatóanyaga:
500 g/l fluopiram
Forgalmazási kategória: II.

Kiszerelés:1 l
Dózis:
cseresznye, meggy: 0,4-0,5 l/ha
szőlő (bor, csemege): 0,2 l/ha
almatermésűek: 0,2 l/haA Luna Privilege új, nagy hatékonyságú gombaölő szer. Hatóanyaga a Bayer által felfedezett piridinil-etil-benzamid hatóanyag csoport egyetlen képviselője a fluopiram.
Hatásmódja alapján a szukcinát dehidrogenáz gátlók (SDHI) csoportjába tartozik, de a molekula szerkezetének különlegessége miatt „rezisztencia érzékenysége” jóval kedvezőbb, mint a csoport többi tagjáé. A fluopiram nem csak a gombák elleni védelemben, hanem a termés eltarthatóságában is új távlatokat teremt.


Javasolt technológia:

Cseresznyében és meggyben moniliás virág- és hajtásszáradás ellen megelőző jelleggel védekezzünk. Az első kezelést bimbós állapot végén, virágzás kezdetén javasolt elvégezni és virágzásban a fertőzési nyomástól függően javasolt megismételni. Moníliás termésrothadás ellen termésérés előtt javasolt kijuttatni. Blumeriellás levélfoltosság ellen előrejelzésre alapozottan, megelőző jellegel védekezzünk.
Szőlőben szintén előrejelzésre alapozva végezzük a kezeléseket. A fertőzésveszélyes időszakban megelőző jelleggel, a 6 leveles hajtás nagyság és a sörét nagyságú bogyók fenológiai állapotok között, a fertőzési nyomástól függően 10-14 naponta védekezzünk, egy vegetációban maximum kétszer. Törekedni kell az egyenletes permetlé fedettség elérésére a lombozaton és a fürtön is.
Almatermésűekben tárolási betegségek ellen érés idején használható fel. Egy vegetációban összen 2 permetezés végezhető a készítménnyel, a fertőzési nyomástól függően 8-14 napos permetezési fordulóval. A kezelés során ügyelni kell az egyenletes permetlé fedésre, ehhez 800-1000 l/ha vízmennyiség használata javasolt.


Ne feledje:

A készítmény gyümölcs kultúrák tárolási betegségek elleni védelemében kiváló eredménnyel alaklamazható. Tárolási betegségek elleni kezelésnél kiemelten fontos az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartása!


Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
cseresznye, meggy 7 nap
csemegeszőlő 3 nap
borszőlő 14 nap
alma, körte, birs, naspolya 14 nap


Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!