BCS_NamingArea_Hungary.jpg
Főoldal Termékek Gyomirtó szerek
Gombaölő szerek
Rovarölő szerek
Csávázószerek
Repce vetőmagok
Egyéb készítmények
Nunhems zöldségvetőmag
Kiadványok Termékkatalógus
Termékismertetők
Kultúraprospektusok
Bayer Híradó
Repce katalógus
Előrejelzés Előrejelzési szolgáltatás
Kártevő és betegség előrejelzés
Időjárás előrejelzés
Dokumentumok ADR okmányok
Biztoságtechnikai adatlapok
Szakmai kiadványok
Szabályzatok
Repce katalógus
Egyéb
Bayer oldalak
Bayer nemzetközi linkek
Impresszum
© 2002 Bayer Crop Science

Proteus

Kombinációs rovarölő szer kalászosok, őszi káposztarepce, burgonya és borsó védelmére

Hatóanyaga:
100 g/l tiakloprid
10 g/l deltametrin

Forgalmazási kategória: II.

Kiszerelés: 3 l
Dózis: ld. részletes részHatóanyagai két eltérő kémiai csoportba tartoznak, egymás hatását erősítik a szívó és rágó kártevők elleni védekezésben. Gyors taglózó hatás és hosszú hatástartam jellemzi.


dozistabla_proteus.jpg
Javasolt technológia:

Tavasszal a repce kártevők megjelenése a felmelegedéssel együtt várható. Betelepedésük és kártételük az időjárástól függően hosszan elhúzódhat és gyakran több hullámban történik. A repce szárát károsító ormányosok ellen a kezelés idejét az előrejelzésükre szolgáló sárgatálas csapda fogása alapján kell meghatározni. Repce-fénybogár esetében növényenként 5 károsító előfordulása jelenti a kártételi küszöbértéket, de legkésőbb a repcevirágzat bimbós állapotától kezdődően javasolt a védekezés. A repcefénybogár elleni kezelések a területen előforduló egyéb károsítók (repcebecő-ormányos és más kártevők)
ellen is hatékonyak.

Kalászos gabonafélékben (búza, árpa, rozs, tritikále, zab) levéltetvek ellen a védekezést az első kolóniák megjelenésének idejére kell időzíteni. Vetésfehérítő ellen a bogarak betelepedése és a fő lárvakelés között kell a kezelést elvégezni. A Proteus hosszú hatástartammal rendelkezik. Amennyiben elhúzódó szezon és erős fertőzés miatt mégis ismételt kezelésre lenne szükség, ahhoz Decis Mega vagy Biscaya alkalmazása javasolt.

Burgonyában levéltetvek ellen az első kolóniák megjelenésekor, burgonyabogár ellen a tömeges lárvakelés időszakában célszerű védekezni.

Borsóban zöldborsó-levéltetű ellen a felszaporodás kezdetekor ajánlott védekezni. Ennek meghatározásához a levéltetvek betelepedésétől kezdve folyamatosan figyelni kell az állományt.


Ne feledje:

  • A készítmény virágzó kultúrákban, illetve, ha a kezelt területen, vagy közelében más méhek által látogatott virágzó gyomok, kultúrnövények vannak, kizárólag a házi méhek napi aktív repülésének befejeződését követően, a csillagászati naplemente előtt egy órával, de legkésőbb 23 óráig használható fel.
  • A készítmény egy szezonban egy alkalommal használható.


Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
kalászos gabonák 21 nap
őszi káposztarepce, mustár 45 nap
burgonya 14 nap
borsó 7 nap


Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!