BCS_NamingArea_Hungary.jpg
Főoldal Termékek Gyomirtó szerek
Gombaölő szerek
Rovarölő szerek
Csávázószerek
Repce vetőmagok
Egyéb készítmények
Nunhems zöldségvetőmag
Kiadványok Termékkatalógus
Termékismertetők
Kultúraprospektusok
Bayer Híradó
Repce katalógus
Előrejelzés Előrejelzési szolgáltatás
Kártevő és betegség előrejelzés
Időjárás előrejelzés
Dokumentumok ADR okmányok
Biztoságtechnikai adatlapok
Szakmai kiadványok
Szabályzatok
Repce katalógus
Egyéb
Bayer oldalak
Bayer nemzetközi linkek
Impresszum
© 2002 Bayer Crop Science

sonido_belso.jpg
Sonido

Rovarölő csávázószer kukorica vetőmag csávázására

Hatóanyaga:
400 g/l tiakloprid

Forgalmazási kategória: I.

Kiszerelés:200 l
Dózis: 0,125 l/U (50 000 szem)Innovatív, méhveszélyesség szempontjából nem jelölésköteles rovarölő csávázó szer, hatóanyaga a neonikotinoid csoportba tartozó tiakloprid.
A kukorica fejlődésének kezdeti szakaszában biztosít védelmet a kukorica egyik legveszélyesebb hagyományos kártevője, a drótférgek károsítása ellen. A csávázott vetőmagok elvetése után a készítmény védőréteget alkot a csírázó vetőmag körül, és védelmet biztosít a károsító ellen a növények 5-6 leveles koráig. Hatékonysága a legkülönfélébb talajviszonyok és időjárási körülmények között is érvényesül. Kimagaslóan erős drótféreg fertőzés kialakulása esetén javasolt a készítményt talajfertőtlenítő szerrel kombinálva alkalmazni. A Sonido-val csávázott kukorica vetőmagból kifejlődő állományok gyomirtó szeres kezelésére megszorítások nélkül alkalmazhatóak a szulfonil karbamid hatóanyag csoportba tartozó készítmények is (pl.: Adengo, Monsoon, Monsoon Active, Mester Pack).


Csávázási technológia:

A csávázószert nedves csávázási eljárással kell a vetőmag felületére egyenletesen felvinni. Javasolt a gombaölő csávázószerekkel való egy menetben történő alkalmazás, ugyanis így csak egyszer tesszük ki a vetőmagot mechanikai sérülésből eredő esetleges értékvesztésnek. A csávázószer minél jobb tapadása és a leporlás minimalizálása érdekében javasolt a polimer csávázószer tapadásfokozók (pl. PERIDIAM EV302) alkalmazása.
Az üzemi körülmények között végzett vetőmag csávázás biztosítja a szer pontos, precíz adagolását és egyenletes eloszlását. Ezért a Sonido kizárólag a Bayer által meghatározott és jóváhagyott technológiai feltételekkel rendelkező vetőmag kikészítő üzemekben használható.
A jó csávázási minőség szempontjából nagyon fontos a csávázásra szánt vetőmag minősége. A vetőmagnak - fajta és minőség tekintetében - jól tisztítottnak és egységesnek kell lennie, valamint garantáltan magas csírázóképességgel, csírázási eréllyel kell rendelkeznie. A csávázás minőségét hátrányosan befolyásolja a vetőmag porral, rögdarabokkal, növényi maradványokkal és tört szemekkel való szennyezettsége. Kitűnő minőségű csávázás csak korszerű, üzembiztos gépekkel és azok szakszerű kezelésével érhető el.


Ne feledje:

  • A csávázott vetőmagot elkülönítve és feltűnő módon megjelölve kell tárolni!
  • A csávázott vetőmagot tilos emberi fogyasztásra vagy takarmányozásra felhasználni!
  • A vadállomány védelme érdekében tilos a csávázott vetőmagot vetés után a talaj felszínén hagyni!
  • A csávázott vetőmag kizárólag vetésre használható fel!


Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
A megadott technológia szerinti felhasználás esetén nem szükséges: a csávázott vetőmagot élelmezési, takarmányozási célra felhasználni tilos.

Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.
A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!