deflektor

A deflektor kötelező!- az akció tovább folytatódik

Mint ismeretes 2016. január 1-től kötelező a pneumatikus szívólevegős vetőgépek deflektorral való felszerelése, amelyeket a gazdák zömében a kukorica és a napraforgó vetésére használnak.

A 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosítása alapján 2016.január 1-től kötelező a pneumatikus szívólevegős vetőgépek deflektorral való felszerelése:

9. § (5) A csávázott vetőmagról ledörzsölődő port pneumatikus vetőgéppel történő vetés esetén, az elsodródás megakadályozása céljából megfelelő csővezetékkel, eszközzel (deflektorral) a talaj felszínére vagy a barázdába kell vezetni, abban az esetben, ha azt a csávázószer engedélyokirata előírja.”

A rendelet módosítása minden kultúrára vonatkozik, és az engedélyezett csávázószerek (gombaölő és rovarölő csávázószerek is!) mindegyikének engedélyokirata előírja a deflektor alkalmazását.

A deflektor egy olyan műszaki megoldás, amely a szívólevegős (kukorica és napraforgó vetőgépek nagy része ilyen típusú) vetőgépek ventilátorából/turbinájából kilépő elhasznált levegőt és a levegőben lévő - magokról ledörzsölődő – szennyezett port levezeti talajba. Mérési vizsgálatokkal alátámasztott tény, hogy a deflektorok alkalmazásával a vetőmag tételben esetlegesen meglévő finom szálló por elsodródása 90%-al csökkenthető.

A Bayer és a Syngenta valamint számos szakmai szervezet támogatásával idén tavasszal tovább folytatódik a deflektor akció!

Az akció keretében a Magyarországon legelterjedtebb vetőgép típusokra (Monosem, SPC, Kverneland) a lenti elérhetőségen jelentkezők számára ingyenesen tudunk deflektort biztosítani!

Az akcióban való részvételért kérjük, keresse fel a következő honlapot, ahol regisztráció után megrendelheti az Ön vetőgépére való deflektort:

http://permetezes.hu/termekek/deflektor/

A permetezes.hu, illetve a Bearing kft. munkatásrsai megrendelés rögzítése után pár munkanapon belül minden extraköltség felszámolása nélkül a megadott címre eljuttatják a deflektor-csomagot, melybe az alkatrészek mellet az összeszerelési útmutató is megtalálható.