Két kiválóság a szőlő védelemére

A szőlő áprilistól novemberig tartó vegetációs időszaka mindig tanulságos és a legutolsó, legfrissebb tapasztalat óhatatlanul nagyon számít az elkövetkező év szőlővédelmének tervezésénél. 

tovább
Egészséges szamóca és sárgarépa szermaradékok nélkül

A tavasz beköszöntével a kertészeti kultúrákban egyre több a tennivaló, ez alól nem kivétel a szamóca és a sárgarépa sem. Amíg a korán termőre forduló szamócában már a termésvédelem válik aktuálissá, addig a sárgarépa vetését követően a teljes növényvédelem megtervezése a termelők feladata.

tovább
A virágzat védelmével a termésveszteség ellen

A repce virágzásától a jelentős terméskiesést előidézni képes kórokozók és kártevők elleni védelem időszaka kezdődik. A szártőkorhadást, fehérszárúságot okozó Sclerotinia sclerotiorum jelenti az egyik legnagyobb veszélyt. Érdemes a táblák szemlézésekor a kártevőnyomás mellett a fehérpenészes rothadás primer fertőzési tüneteit is keresni, különösen olyan táblákon, ahol a repce önmagát, vagy a napraforgót az ajánlottnál rövidebb időn belül követte. A már fertőzött növényekből kialakuló komolyabb fertőzés - és ezzel a termésveszteség - tervezett védekezéssel előzhető meg. A repce becőrontó betegség kórokozója, az Alternaria brassicae jelenti a másik komoly kórtani veszélyt.

tovább
Toxinkontroll kukoricában

Napjainkban felértékelődött az egészséges termény előállításának fontossága. Nem csak a saját takarmányt előállító állattenyésztők számára kulcskérdés ez, mivel a toxintermelő gombák a terméscsökkenés mellett egyes évjáratokban a termény eladását is ellehetetleníthetik.

tovább
Jól ismert, univerzális készítménnyel a kalászos gombabetegségek ellen

A tavalyi év sok kihívást hozott a kalászosok növényvédelmében. A tél enyhe volt, ami kedvezett a kórokozók áttelelésének, azt követően pedig a tavasz hozott több csapadékot a korábbi évekhez képest. Emiatt már kora tavasszal számos kórokozó volt jelen egyszerre a táblákon. 

tovább
Hatékony és terbutilazin-mentes kukorica-gyomirtás

Szerencsésnek mondhatja magát az, aki részt vehet, vagy közelről figyelhet egy olyan szakmai fejlesztő munkát, amit a Bayer az utóbbi évtizedekben végzett a kukorica-gyomirtás területén. Érdekes és izgalmas, ahogy az újabb és újabb kihívásoknak kellett megfelelni, legyen az uniós szabályozás, új gyomnövények megjelenése, vagy technológiai változások. 

tovább
Már megint a fránya monília…

Eddig ez az év sem tűnik túl biztatónak, a tavasz hamarabb köszöntött be, még az előző évhez képest is. A korai kajszik sok helyen már február közepén pirosbimbós állapotban voltak és a hónap végére be is nyíltak. A ködös, csapadékos időjárás ismét kedvezett a moníliának, szükséges volt az intenzív védekezés. 

tovább
Korai ébredés az almásokban is

2024 év eleje ismét bebizonyította, nem számít, hogy mit mutat a naptár. Lehetett még fokozni az elmúlt éveket is, már február közepén beindult a természet, ezzel együtt a munkákat is fel kellett gyorsítani a gyümölcsösökben. Jó eséllyel meg lesz még ennek a korai tavasznak a böjtje, de ilyenkor még lehetünk optimisták. A komoly és hosszan tartó fagyok újbóli elmaradása előrevetíti a károsítók sikeres áttelelését, fel kell készülni az intenzív védekezésre.

tovább

Megoldásaink

Célunk, hogy segítsük a mezőgazdasági termelőket abban, hogy a legmegfelelőbb növényvédő szer kiválasztásával hatékonyan és felelősségteljesen tudjanak harcolni a termést veszélyeztető károsítók ellen.