Legyünk gyorsak és hatékonyak a szőlőlisztharmat ellen!

Magyarországon a lisztharmat egyértelműen a szőlő leggyakoribb betegsége, a minőségi borkészítés legnépszerűbb alapanyagai valamilyen mértékben szinte mind fogékonyak rá. Esetükben egy olyan vegetáció, ahol nem szükséges a lisztharmat elleni védekezés, elképzelhetetlennek tűnik.

tovább
Tudjunk meg többet az amerikai szőlőkabócáról, védekezzünk eredményesen!

Az amerikai szőlőkabócát Magyarországon már 2006-ban azonosították, de valódi figyelem akkor irányult rá, amikor 2013-ban a szőlő aranyszínű sárgaság fitoplazmát is kimutatták szőlőből.

tovább
Megkezdődött a levéltetvek betelepedése a napraforgótáblákra

Már a napraforgó korai, 4-6 leveles állapotában megkezdték a levéltetvek a károsítást. 

tovább
Kalászvédelem – mire figyeljünk az idei évben?

A kalászos kultúrákban az input ráfordítások legnagyobb megtérülését a gombaölő szeres kezelések biztosítják. Ennek a megvalósulása pedig legfőképp az időzítésen múlik.

tovább
Gyors és tartós hatás egy menetben a kukorica gyomirtásában

A termelők gyomosodási oldalról egyre több problémával találják szembe magukat. Az éghajlatváltozás okozta időjárási anomáliák mellett a gyomosodás változása okozhatja a legnagyobb kihívást a gazdálkodó számára, annak ellenére, hogy az ezzel foglalkozó cégek a kukorica gyomirtására fejlesztették ki a legtöbb hatóanyagot, illetve készítményt. 

tovább
Megérkezett a Yield Kit hozamtérképező készlet - bármely kombájnra!

Az agrár digitalizáció egyre nagyobb hangsúlyt kap korunk mezőgazdaságában. Ezt felismerve egyre több termelő érdeklődik digitális mezőgazdasági eszközök iránt, noha a hozamtérképezős kombájnok száma hazánkban az eszköz bekerülési értéke, illetve a kedvezőtlen ökonómiai kondíciók miatt arányaiban elmarad más eszközökétől jelenleg. Ez akadályozhatja a precíziós technológiában rejlő előnyök teljes mértékű kiaknázását.

tovább
Még időben vagyunk! Védekezzen a kalászos gombabetegségek ellen!

A 2022-es évben a tavasz a tavalyi évhez hasonló körülmények között indul. Enyhe, száraz időjárás jellemezi eddig a régiónkat. Ez sajnos kedvez a kórokozók áttelelésének, az évszakhoz képest hűvösebb időjárás miatt pedig nehezen indultak fejlődésnek a kalászos gabonaállományok. Ez azt jelenti, hogy idén is különös gonddal szükséges megválasztani a védekezési technológiákat.

tovább
Propulse – a gyakorlatban bizonyít

Jelentős szántóföldi kultúráink betegségek elleni védelme kezdődik el a napokban. A repce, a napraforgó és a kukorica is abba a fejlődési szakaszba ér, amikor a kórokozók komoly kárt tehetnek az állományban.  

tovább

Megoldásaink

Célunk, hogy segítsük a mezőgazdasági termelőket abban, hogy a legmegfelelőbb növényvédő szer kiválasztásával hatékonyan és felelősségteljesen tudjanak harcolni a termést veszélyeztető károsítók ellen.