A DEKALB genetika és a FIELDVIEW technológia ismét sikert aratott

Június elején 7. alkalommal került megrendezésre a NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow Mezőfalván, melyen vállalatunk, a Bayer Crop Science is részt vett. Mivel a szervezők a fenntartható, klímaváltozáshoz alkalmazkodó gazdálkodási módszerek és eszközök bemutatására helyezték a hangsúlyt, a témához kapcsolódva a változó tőszámú vetés lehetőségeire és sikerére fókuszáltunk megjelenésünk során.

tovább
Innovatív megoldások repcében

Az idei évben a DEKALB repcevetőmag-portfóliója a Magyarország klimatikus viszonyainak leginkább megfelelő, középkorai, középérésű szegmensre fókuszál. Ebben tökéletes társként állnak rendelkezésre a DK EXCITED és a DK EXBURY hibridek. Mindkét hibridünk kiváló terméspotenciállal rendelkezik, valamint kiemelkedő egészségprofilt is magáénak tudhat, beleértve a TuYV (tarlórépa sárgaság vírus) “rezisztencia” gént is

tovább
Komplex védelem hagymabetegségek ellen

A hagymafélék, különösen a vörös- és fokhagyma gasztronómiánk alappillérei, fogyasztásuk szinte mindennapos. A magyar hagymatermesztésnek történelme van, a hazai körülmények között kiváló minőségű árualap készíthető. A magas kézimunkaigény kihívást jelenthet a nagyüzemi gazdálkodóknak napjainkban, de ezen kultúrák kiskertben és szántóföldön egyaránt sikeresen termeszthetők. Kedvező agronómiai tulajdonságuk mellett kiválóak előveteménynek és a vetésforgót is szélesítik.

tovább
Előzzük meg hatékonyan a gombafertőzéseket!

Jelentős szántóföldi kultúráink betegségek elleni védelmére érdemes felkészülni. A napraforgó, a szója és a kukorica állományokban is komoly kárt tehetnek a kórokozók. A károsítás mértéke évjáratonként eltérő, de ha kedvezőek a fertőzés számára a körülmények a befektetett munka és ráfordítás odaveszhet.

tovább
Gyors és tartós hatás egy kezeléssel a kukorica gyomirtásában

A kukorica termelők gyomosodási oldalról egyre több problémával találják szembe magukat. Az éghajlatváltozás okozta időjárási anomáliák mellett a gyomosodás változása okozhatja a legnagyobb kihívást a gazdálkodó számára a gyomirtás tervezésekor.

tovább
Lépjen szintet a kalászvédelemben!

A kalászfuzáriózis az egyik legismertebb és legjelentősebb betegsége kalászos növényeinknek és jelentősége egyre nő az elmúlt években, különösen az őszi búzában. 

tovább
Két kiválóság a szőlő védelemére

A szőlő áprilistól novemberig tartó vegetációs időszaka mindig tanulságos és a legutolsó, legfrissebb tapasztalat óhatatlanul nagyon számít az elkövetkező év szőlővédelmének tervezésénél. 

tovább
Toxinkontroll kukoricában

Napjainkban felértékelődött az egészséges termény előállításának fontossága. Nem csak a saját takarmányt előállító állattenyésztők számára kulcskérdés ez, mivel a toxintermelő gombák a terméscsökkenés mellett egyes évjáratokban a termény eladását is ellehetetleníthetik.

tovább

Megoldásaink

Célunk, hogy segítsük a mezőgazdasági termelőket abban, hogy a legmegfelelőbb növényvédő szer kiválasztásával hatékonyan és felelősségteljesen tudjanak harcolni a termést veszélyeztető károsítók ellen.