Őszi teendők a repcetáblán

Az elmúlt pár év tapasztalatai megerősítik, hogy jövedelmező repce termésszint - a hibrid választás mellett - a vetéstől kezdve tervezett és megfelelően végzett növényápolási, növényvédelmi technológiák alkalmazásával érhető el. A repce védelmének őszi szakasza kezdődik, itt az ideje a károsítók elleni védekezésnek és az állomány télre történő felkészítésének. 

tovább
Gyomirtás ősszel – egyszerűbb védekezés tavasszal

Az utóbbi években egyre többen ismerik fel az őszi gyomirtás előnyeit. Ma már az őszi kalászosok közel 10%-án alkalmazzák a termelők, és aránya évről évre növekszik.

tovább
A Bayer Crop Science partner a mezőgazdaság megújításában

Jelentkezz a NAK TechLab inkubációs programba augusztus 22-ig és dolgozz együtt a Bayer szakértőivel a következő kihívásokon!

tovább
Hozza ki a legtöbbet minden egyes hektárjából a Climate FieldView segítségével!

Vegyen részt a mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztési pályázatban és aknázza ki a technika vívmányait a magasabb termésért! Mindehhez most még kedvezőbb feltételekkel juthat hozzá! 

tovább
Hamarosan itt a vetőmag csávázás ideje!

A csávázás az integrált növényvédelmi technológia első, nélkülözhetetlen eleme. Csak kifogástalanul tisztított, jó csírázási eréllyel rendelkező magot szabad csávázni. A csávázógép állapota és beállítása nagyban befolyásolja a csávázás minőségét! Mindig az ajánlott csávázószer dózist kell alkalmazni. Egyetlen csávázószer sem nyújt 100%-os hatékonyságot ezért, ha a fentiek csak részben teljesülnek a csávázószer hatékonysága tovább csökken, nem várható el az optimális biológiai hatás.

tovább
Napraforgó védelem – még van feladat!

A napraforgó 8-10 levélpáros-csillagbimbós állapota között volt lehetőség a komolyabb gazdasági kárt okozó szártő- és szárbetegségek elleni preventív védekezések elvégzésére. A növényvédelmi szezon azonban ezzel még nem ért véget, hiszen a generatív részek védelmét célzó kezelés a virágzat és a tányér védelmét nem tudja megoldani – még jó tartamhatással rendelkező készítmények esetén sem.

tovább
Komplex megoldás alma varasodás és lisztharmat ellen

A Luna Experience és a Luna Care komplex megoldást kínál az almát támadó gombás betegségek, az almafa varasodása és az almafa lisztharmat ellen.

tovább
Gyakorlati tanácsok kukorica vetéshez

A kukoricára kifejezetten igaz, hogy a vetés minősége nagy mértékben meghatározza a termés mennyiségét, így gyakorlati tanácsokkal támogatjuk most ezt a komplex kérdéskört. 

tovább

Megoldásaink

Célunk, hogy segítsük a mezőgazdasági termelőket abban, hogy a legmegfelelőbb növényvédő szer kiválasztásával hatékonyan és felelősségteljesen tudjanak harcolni a termést veszélyeztető károsítók ellen.