A jó kezdet a repcének is fontos

A sikeres repcetermesztéshez - a hibrid választás mellett - a vetéstől kezdve tervezett és megfelelően végzett növényápolási, növényvédelmi technológiák alkalmazása elengedhetetlen. A repce kezdeti fejlődése és az őszi állomány állapota meghatározó a termesztés sikerére nézve. Segítse repcéjét a téli nyugalomhoz a kelés időszakától a károsítók elleni védekezéssel, és az állomány télre történő felkészítésével!

tovább
Mit tegyünk, ha késünk a repce vetésével?

Az őszi káposztarepce termesztéstechnológiája számos szempontból sokoldalú és rugalmas, ami tág mozgásteret biztosít a termelők számára. 

tovább
Fluopiram, a minőségmegőrzés záloga

Már látszik a fény az alagút végén az almatermesztőknek, a legkorábbi fajták szedésével beindul az idei almaszezon. Az alma növényvédelmének azonban még közel sincs vége, nem lehet még nyugodtan hátra dőlni.

tovább
Kalászos őszi gyomirtással a gazdaságosságért

Őszi kalászosokban az őszi gyomirtásnak a tavaszival szemben számos előnye van. Az őszi gyomirtás általában hatékonyabb, mint a tavaszi, ugyanis a gyomok a legérzékenyebb fejlődési állapotban vannak. A korai gyomirtással időben kiiktatható a kultúrnövény és a gyom közötti versengés, ami meghatározó az alacsonyabb vetőmagnormával vetett hibrid árpa és hibrid búza esetén, ugyanis ezek érzékenyebben reagálnak a korai őszi gyomosodásra.

tovább
Hagyományos és biológiai védekezéssel a szürkepenész ellen

A szőlő és bortermelésben mindig nagy hangsúlyt kap az évjárat szerepe. Vannak kimagaslóan jó évjáratok és kevésbé emlékezetesek. Így van ez a szőlővédelemben is, vannak könnyű, vagy könnyebb évek, de aztán jöhet olyan év, amikor nagy odafigyelés kell, hogy egészséges maradjon a termés.

tovább
Profi zöldségtermesztés szermaradékok nélkül

A hazai mezőgazdaságban a zöldségtermesztés mindig is jelentős hozzáadott értéket képviselt. Ugyan a zöldségtermesztésbe vont területek mérete elmarad a főbb gyümölcs, vagy szántóföldi kultúrákétól, azonban az egységnyi felületre jutó anyagi, technológiai és munkaerő-ráfordítás mindenképpen megkülönbözteti azt a mezőgazdaság többi ágazatától.

tovább
Jól időzített betakarítás? Van segítség!

A növénytermesztés eredményét minden kultúra esetében meghatározza, hogy mennyi és milyen minőségű termést tudunk betakarítani a szezon végén. A termesztett növény sajátosságai, az időjárási viszonyok, a talaj heterogenitása, illetve a domborzati viszonyok növényenként vagy táblaszinten elhúzódó érést eredményezhetnek. Ilyen helyzetben óvni kell az elsőként beérő termést egészen addig, míg a később érő becők esetén is befejeződik az érési folyamat.

tovább
Napraforgó: a védelem minden eszközére szükség van!

A tavaszi munkákról szóló hazai statisztikai jelentések azt mutatják, hogy a napraforgó népszerűsége, és így eddig is jelentős vetésterülete tovább nőtt, 700 000 hektár felett tervezték vetését idén tavasszal. Ez, a rekordot jelentő vetésterület azt is jelenti, hogy a napraforgóra – de sok esetben a repcére és a szójára is – specializálódott kórokozók számára minden eddiginél kedvezőbbek a szántóföldi feltételek. Integrált növényvédelemmel lehet sikeres a védekezés a komoly terméskiesést, és ezzel jövedelemcsökkenést okozó betegségek ellen.

tovább

Megoldásaink

Célunk, hogy segítsük a mezőgazdasági termelőket abban, hogy a legmegfelelőbb növényvédő szer kiválasztásával hatékonyan és felelősségteljesen tudjanak harcolni a termést veszélyeztető károsítók ellen.