Megérkezett a Yield Kit hozamtérképező készlet - bármely kombájnra!

Az agrár digitalizáció egyre nagyobb hangsúlyt kap korunk mezőgazdaságában. Ezt felismerve egyre több termelő érdeklődik digitális mezőgazdasági eszközök iránt, noha a hozamtérképezős kombájnok száma hazánkban az eszköz bekerülési értéke, illetve a kedvezőtlen ökonómiai kondíciók miatt arányaiban elmarad más eszközökétől jelenleg. Ez akadályozhatja a precíziós technológiában rejlő előnyök teljes mértékű kiaknázását.

tovább
Még időben vagyunk! Védekezzen a kalászos gombabetegségek ellen!

A 2022-es évben a tavasz a tavalyi évhez hasonló körülmények között indul. Enyhe, száraz időjárás jellemezi eddig a régiónkat. Ez sajnos kedvez a kórokozók áttelelésének, az évszakhoz képest hűvösebb időjárás miatt pedig nehezen indultak fejlődésnek a kalászos gabonaállományok. Ez azt jelenti, hogy idén is különös gonddal szükséges megválasztani a védekezési technológiákat.

tovább
Propulse – a gyakorlatban bizonyít

Jelentős szántóföldi kultúráink betegségek elleni védelme kezdődik el a napokban. A repce, a napraforgó és a kukorica is abba a fejlődési szakaszba ér, amikor a kórokozók komoly kárt tehetnek az állományban.  

tovább
Gyommentes, tiszta sorok az Adengo-val

Nehezen enged a tél a szorításából, a tavaszi időszámítás ellenére inkább télies időjárással találkozik mostanában a gazda a földeken.

tovább
Gyomok ellen felvértezve

A zöldségfélék gyomszabályozása hagyományosan mechanikailag történt – legtöbbször kapálással – de ma már ez nehézségekbe ütközik az egyre növekvő bérek, valamint az általános munkaerőhiány miatt. Napjainkban a herbicides állománykezelés a legtöbb kultúra esetében nem, vagy csak részben megoldott, mivel sok hatóanyag és készítmény került kivonásra az utóbbi években. 

tovább
Így előzzük meg a moníliát csonthéjasoknál

A moníliás betegség egy tenyészidőszakban kétszer is veszélyezteti a csonthéjas kultúrákat. A Monilia laxa (szürke konídiumtartó gyep) és M. fructicola (mogyoróbarna konídiumtartó gyep) virágzástól egészen gyümölcsérésig támad. Utóbbi kórokozó 2006-ban jelent meg először Magyarországon és mai napig megtalálható az ültetvényekben. A M. fructigena (krémszínű konídiumtartó gyep) kizárólag az érő gyümölcsöket sebzésen keresztül képes megfertőzni.

tovább
Kukoricát vetne? Ezekre figyeljen!

Az utóbbi két év viszontagságos időjárása miatt a kukoricatermesztés igazi kihívás lett. A kora tavaszi időjárás egyes helyeken lehetetlenné tette a tervezett kukoricatáblák előkészítését, vetését. Az április eleji vetések számos helyen kétszer is hó alá kerültek, ahol pedig nem, ott a hideg megtette hatását. A vegetációs szezon folytatásában pedig hőség, aszály, vízhiány…

tovább
Mit tehetünk kukoricánkért a korai gyomirtási szakaszban?

Még nem vagyunk túl a télen, az viszont jól körvonalazódik, hogy az elmúlt szezonhoz hasonlóan ez az évszak sem bővelkedett eddig csapadékban, az utolsó hetek kirívóan szeles időjárása pedig az ország több vidékén okozott porviharokat.

tovább

Megoldásaink

Célunk, hogy segítsük a mezőgazdasági termelőket abban, hogy a legmegfelelőbb növényvédő szer kiválasztásával hatékonyan és felelősségteljesen tudjanak harcolni a termést veszélyeztető károsítók ellen.