Hírek

Gyakorlati tanácsok kukorica vetéshez

A kukoricára kifejezetten igaz, hogy a vetés minősége nagy mértékben meghatározza a termés mennyiségét, így gyakorlati tanácsokkal támogatjuk most ezt a komplex kérdéskört. 

tovább

Milyen tőszámmal vessük idén a kukoricánkat?

Már a 2000-es évek elejétől évről évre nagyobb hangsúlyt kap a DEKALB Nemesítési és Fejlesztési kísérleteiben a hibridek tőszámreakciójának részletes vizsgálata és megismerése.

tovább

Alma, szőlő, körte – itt a Luna Kertészeti Csomag

A Bayer idén új technológiai gyűjtőcsomaggal jelentkezik a kertészeti szegmensben is, mely szőlőben és almatermésű kutúrákban egyaránt alkalmazható. 

tovább

Sekator Plusz – a harmadik generációs “gyomolló”

A sekator (kis kezdőbetűvel) metszőollót jelent. A metszés egyik célja a növény termelékenységének és növekedésének serkentése. A Sekator (nagy kezdőbetűvel) “gyomolló”. A Sekator kimetszi a káros gyomnövényeket, de nem okoz sérülést a kultúrnövényen, így növeli a termőképességet.

tovább

Huszár Aktív Plusz: Az új magyar huszár

A jodoszulfuron hatóanyagú Huszár WG Magyarországon 2001-től volt forgalomban. Kiváló hatékonyságot biztosított a fontos egy- és kétszikű kalászos gyomok ellen. A készítmény széfenert (mefenpir-dietil) is tartalmazott, így tökéletesen kultúrnövény kímélő volt.

tovább

Repce - kezdődik a tavaszi forduló

A repce nyereséges termesztéséhez intenzív technológiára van szükség. Ennek fontos eleme a hatékony növényvédelem, ahol a soron következő lépés a korai kártevők és kórokozók elleni védekezés és a regulátoros kezelés. 

tovább

Falcon 460 EC engedélyokirat változás

 FALCON 460 EC termékünk engedélyokirata módosításra került, melynek értelmében a gombaölő készítményünket 2021-ben CSAK BÚZÁBAN lehet felhasználni.

tovább

CAPRENO – Megéri az árát, megoldja a gyomproblémát

A Bayer Crop Science CAPRENO gyomirtó készítménye hatékony a már kikelt gyomokkal szemben, és hatástartama véd azok későbbi kelési hulláma ellen is. A talajra jutva a gyomok gyökerén keresztül is képes felszívódni, így a termelők tapasztalatai szerint alkalmazásával a kukorica betakarításáig eltüntethetők a gazdasági károkat okozó növények.

tovább

AKG lista változás: flupiradifuron

tovább

Monsoon active® a „gyomporszívó”

2012-ben találkoztam a gyakorlatban először a Monsoon active® készítménnyel.

tovább
További hírek