Hírek

Megérkezett a Yield Kit hozamtérképező készlet - bármely kombájnra!

Az agrár digitalizáció egyre nagyobb hangsúlyt kap korunk mezőgazdaságában. Ezt felismerve egyre több termelő érdeklődik digitális mezőgazdasági eszközök iránt, noha a hozamtérképezős kombájnok száma hazánkban az eszköz bekerülési értéke, illetve a kedvezőtlen ökonómiai kondíciók miatt arányaiban elmarad más eszközökétől jelenleg. Ez akadályozhatja a precíziós technológiában rejlő előnyök teljes mértékű kiaknázását.

tovább

A Propulse aranyat ér – már szója védelmében is

Újabb termesztett növényünk került be a Propulse kezeléssel hatékonyan védhető kultúrák közé: 2022 áprilisától a Propulse szója fehérpenészes és diaportés betegség ellenei védelmére is felhasználható. 

tovább

Átfogó védelem az almatermésűek gombabetegségei és szívó kártevői ellen

Almatermésű kultúráinkat több jelentős gombabetegség és rovar is támadhatja. Következő cikkünkben áttekintjük, melyek a leggyakoribb és legtöbb fejtörést okozó károsítók és hogyan tudunk hatékonyan védekezni ellenük.

tovább

Kalászvédelem – mire figyeljünk az idei évben?

A kalászos kultúrákban az input ráfordítások legnagyobb megtérülését a gombaölő szeres kezelések biztosítják. Ennek a megvalósulása pedig legfőképp az időzítésen múlik.

tovább

Gyors és tartós hatás egy menetben a kukorica gyomirtásában

A termelők gyomosodási oldalról egyre több problémával találják szembe magukat. Az éghajlatváltozás okozta időjárási anomáliák mellett a gyomosodás változása okozhatja a legnagyobb kihívást a gazdálkodó számára, annak ellenére, hogy az ezzel foglalkozó cégek a kukorica gyomirtására fejlesztették ki a legtöbb hatóanyagot, illetve készítményt. 

tovább

Még időben vagyunk! Védekezzen a kalászos gombabetegségek ellen!

A 2022-es évben a tavasz a tavalyi évhez hasonló körülmények között indul. Enyhe, száraz időjárás jellemezi eddig a régiónkat. Ez sajnos kedvez a kórokozók áttelelésének, az évszakhoz képest hűvösebb időjárás miatt pedig nehezen indultak fejlődésnek a kalászos gabonaállományok. Ez azt jelenti, hogy idén is különös gonddal szükséges megválasztani a védekezési technológiákat.

tovább

Nehezen leküzdhető szívókártevők - mit tehetünk ellenük?

A nyolcvanas évek elején a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem egyik növényvédelmi állattan előadásán az előadó a következőképpen fogalmazta meg a korszerű növényvédelem lényegét: „A növényvédelemben a károsítók gazdasági kártételi szint alatt tartása a cél, soha ne törekedjenek azok teljes kiirtására!” Szerencsére, a kártevők teljes kiirtását, még a rendkívül hatékony szerves foszforsavészter típusú rovarölőszerek idején sem lehetett elérni. 

tovább

Propulse – a gyakorlatban bizonyít

Jelentős szántóföldi kultúráink betegségek elleni védelme kezdődik el a napokban. A repce, a napraforgó és a kukorica is abba a fejlődési szakaszba ér, amikor a kórokozók komoly kárt tehetnek az állományban.  

tovább

A kukorica gyomirtás sikerének egyik kulcsa - a rugalmasan időzíthető készítmények

Rugalmasan időzíthető készítmények a kukoricában?  Első ránézésre a válasz könnyűnek látszik, valamennyi készítményünk rugalmasan időzíthető, a kukorica típusának, áru- és siló-, vetőmag előállítás vagy akár csemegekukoricában van a portfólióban megfelelő készítmény, amelynek alkalmazásával rugalmasan a gyomflóra összetételéhez és a gyomok fejlettségéhez igazítva a legtöbb gyomosodási problémára van megoldásunk. 

tovább

Gyommentes, tiszta sorok az Adengo-val

Nehezen enged a tél a szorításából, a tavaszi időszámítás ellenére inkább télies időjárással találkozik mostanában a gazda a földeken.

tovább
További hírek