A Bayer Crop Science partner a mezőgazdaság megújításában

Jelentkezz a NAK TechLab inkubációs programba augusztus 22-ig és dolgozz együtt a Bayer szakértőivel a következő kihívásokon!

 

  • A gyomborítottság mértékének számszerűsítésére használható eszköztár és metodika, melynek használatával nem szubjektív becslés alapján, hanem pontos, százalékos értékkel lehet vizsgálni a tábla vagy parcellaszintű gyomborítottságot a kontrol és a negatív kontrol parcellákhoz képest.
  • Vetésidő meghatározását elősegítő alkalmazás, mely értesítést ad a termelők számára az ideális vetésidő kiválasztására.
  • Méhek jelenlétének vizsgálata
    Egy eszköz és/vagy módszertan, amellyel meg lehetne becsülni a virágzó kultúrán lévő méhek tömegét a zümmögés hangereje alapján, de hasznos lehet a virágzás sikerességének megállapítására is. Segítségével mérhető lenne, hogy egyes fajták mennyire csalogatóak a méhek számára, illetve a méhkímélő technológia pontos időpontjának ideális megválasztására (méhek védelmére) is alkalmazható lenne.
  • Kis- és közepes termelők fenntarthatósági, környezetvédelmi megoldásainak a gazdálkodási rendszerbe illesztése, lehetőségekkel, eszközökkel, melyek útmutatást jelenthetnek környezetvédelmi szempontból, és persze megvalósíthatóak a gazdálkodás mindennapi tevékenységei mellett. Ezen eszközök kiterjesztése nagy gazdaságokra nézve.

A NAK TechLab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az iparágat és a piacot. A három hónapos programba bevont piaci szereplők kiemelkedő szerepvállalása megteremti a gyakorlatias és valós piaci problémák azonosítását, ezzel biztosítva a fejlesztések piacorientáltságát.

Cégünk gazdasági stratégiájának minden elemében a fenntarthatóság kritériumait vesszük figyelembe, termékeink és szolgáltatásaink az emberek javát szolgálják, azok életminőségének javítására törekednek. Stabil, nemzetközi kutatási és fejlesztési háttérrel rendelkező vállalatként célunk a magyar mezőgazdaság, a termelők számára elérhetővé tenni a XXI. század legújabb innovációit. Elkötelezettek vagyunk az innovációk és fenntartható megoldások piacra jutásának támogatásában, várjuk a jelentkezéseket a NAK TechLab oldalán.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrárstartup programjára augusztus 22-ig lehet jelentkezni.