Megérkezett a Yield Kit hozamtérképező készlet - bármely kombájnra!

Az agrár digitalizáció egyre nagyobb hangsúlyt kap korunk mezőgazdaságában. Ezt felismerve egyre több termelő érdeklődik digitális mezőgazdasági eszközök iránt, noha a hozamtérképezős kombájnok száma hazánkban az eszköz bekerülési értéke, illetve a kedvezőtlen ökonómiai kondíciók miatt arányaiban elmarad más eszközökétől jelenleg. Ez akadályozhatja a precíziós technológiában rejlő előnyök teljes mértékű kiaknázását.

A Climate FieldView-val ezen probléma áthidalható. Az új hozamtérképező készletben, más néven a FieldView Yield Kit csomagban minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy közvetlenül a kombájnból továbbítsa a hozamadatokat – márkától vagy a kombájn korától függetlenül. Egyszerűen, könnyen rászerelheti bárki saját kombájnjára, megteremtve ezzel az automatikus és felhő alapú hozamdokumentáció lehetőségét a gyakorlatban. 

 

A kombájnra szerelve a FieldView Yield Kit nedvesség- és optikai hozam szenzorai csatlakoznak a készletben található GPS-antennához és a FieldView adattovábbítóhoz (FieldView Drive), ami egy kicsi, kompakt eszköz, lehetővé téve a szakemberek számára, hogy a rögzített adatok dokumentálása által racionalizálhassák gazdálkodási tevékenységüket. Megfizethető áron a gazdálkodók automatikusan nyomon követhetik minden betakarítási műveletüket, egy helyen tárolhatják adataikat, és négyzetméterről-négyzetméterre elemezhetik a kultúrnövényük teljesítményét, hogy végül az adatokat felhasználva kézzelfogható profittá alakíthassák azokat, az alkalmazott technológiájukon keresztül. 

A FieldView Drive bluetooth-on keresztül csatlakoztatja a mezőgazdasági berendezéseket az iPad-hez – hasonlóan ahhoz, mint egy telefont a járműben lévő bluetooth-hoz –, így a gazdálkodók adatokat gyűjthetnek és tárolhatnak műveleteikről. 

Innentől kezdve számtalan lehetőség nyílik. Miután a FieldView platformot telepítették az iPad-re vagy mobileszközre, lehetővé teszi az azonnali, fülkében történő elemzést és távoli, élő méterről-méterre történő megfigyelést, elérhetővé téve a múltbeli adatokat is. Ezek az adatkészletek - amelyeket a szatellit alapú felvételek egészítenek ki és támasztanak alá -, automatikusan zónázva, lehetővé teszik az összefüggések komplex elemzését. 

Mindez gyorsabb, pontosabb tervezést és elemzést jelent, aminek köszönhetően a saját adataink alapján alkalmazkodva az egyedi kondícióinkhoz, lehetőségünk van a profit növelésére, az inputok optimalizálása és/vagy a hozamaink növelése által. A FieldView felszabadítja a mezőgazdasági adatok valódi erejét – legyen szó akár a jövő évi fajták kiválasztásáról, vagy a különböző gombaölő szerek teljesítményének megismeréséről, összefüggésben a hozamadatokkal.

A FieldView-val való munka azt jelenti, hogy gyors, megalapozott döntéseket hozhat, hiszen a nyers adatok felhasználható információkká válnak szinte azonnal. A gépekből, szatellitről érkező adataink elérhetőek a fülkében, mobileszközön és számítógépen a szezon minden szakaszában, a vetéstől a betakarításig.

Ez nagyobb hatékonyságot és kisebb időveszteséget, de ami a legfontosabb – az inputok optimalizálását jelenti, ami nagyon komoly probléma a jelen ökonómiai környezetben. Például, ha egy termelő a FieldView-val a változó vetési mennyiséget használja, úgy tudja maximalizálni a vetőmag-befektetésének értékét, hogy a táblán belüli potenciálzónáihoz igazítja az adott genetikához tartozó alkalmazott tőszámot. Ugyanez a mechanizmus vonatkozik a tápanyag-utánpótlásra és növényvédelemre is. Csak azt juttassuk ki, amire a növényeknek szükségük van a tábla egy adott területén.

A 2015 óta, a Föld számos országában elérhető Climate FieldView döntéstámogató eszköz segítségével a termelők komplex elemzéseket, megalapozott döntéseket hozhatnak a hozamok optimalizálása, a hatékonyság maximalizálása és a kockázatok csökkentése érdekében. A FieldView-t jelenleg több mint 24 millió hektáron használják az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában és Európában.

További felvilágosításért keressen bennünket bizalommal:

  • Hajdu Attila (+36 20 413 8393)
    Precíziós gazdálkodási menedzser – Magyarország
  • Gergácz Ildikó (+36 20 233 7579)
    Precíziós gazdálkodási specialista – Dél-Magyarország
  • Sebestyén Gergely (+36 70 653 1713)
    Precíziós gazdálkodási specialista – Nyugat-Magyarország
  • Virág Zsombor (+36 20 519 2752)
    Partner elégedettségi specialista – Magyarország

vagy forduljon területileg illetékes Bayer szaktanácsadó kollégánkhoz, illetve látogasson el a ClimateFieldView weboldalára vagy Youtube csatornájára!