Profi zöldségtermesztés szermaradékok nélkül

A hazai mezőgazdaságban a zöldségtermesztés mindig is jelentős hozzáadott értéket képviselt. Ugyan a zöldségtermesztésbe vont területek mérete elmarad a főbb gyümölcs, vagy szántóföldi kultúrákétól, azonban az egységnyi felületre jutó anyagi, technológiai és munkaerő-ráfordítás mindenképpen megkülönbözteti azt a mezőgazdaság többi ágazatától.

A csökkenő termőterületek miatt a hazai termelők volumenben nem minden esetben tudják felvenni a versenyt más országok termékeivel. Ilyen feltételek mellett a termékminőséggel kell versenyezni, amiben a hazai élelmiszerek mindig is jól teljesítenek.

Az elmúlt években jelentős változások történtek az uniós élelmiszerpiacon; nőtt az igény a biológiai termékekre, szigorodtak a növényvédelmi szabályok és a szermaradék-értékekkel szemben is magasabb elvárásokat támasztanak.

Ebben a piaci helyzetben a Bayer forradalmian új és sokoldalú készítménye, a Serenade ASO nagy sikerre számíthat. A termék folyékony szuszpenzió koncentrátum, hatóanyaga a Bacillus subtilis baktérium QST 713 törzse. A készítmény nemcsak a baktérium kitartó spóráit tartalmazza, hanem számos biológiailag aktív vegyületet is. A Serenade ASO előállítása fermentációs eljárással történik. A folyamat során az élő baktérium fungicid, baktericid és növényi növekedését serkentő vegyületeket állít elő, amik a termék hatékonyságát fokozzák. A Serenade ASO rugalmasan kijuttatható és számos kultúrában engedélyezett. Széles hatásspektruma megbízható védelmet nyújt több baktérium és gomba kórokozó okozta betegség ellen. Kultúrnövényre szelektív, fitotoxikus tüneteket nem okoz. Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje előírás szerinti felhasználás esetén nincs. Széles hatásspektrumának köszönhetően alkalmas eszköze a rezisztencia-menedzsmentnek is.

A Serenade ASO alkalmazását nagyüzemi növénytermesztésben (a tenyészidőszak második felében) fenntartó és preventív kezelések formájában ajánljuk. A hagyományos fungicides permetezéseket követően megbízható megoldást nyújthat az egészséges növényállomány megőrzésében szermaradékok nélkül. Használatával hatásosan védekezhetünk többek között a sárgarépa alternáriás levélfoltossága és lisztharmata, a saláta botrítiszes és szklerotíniás rothadása, illetve paprika és paradicsom alternáriás és botrítiszes betegségei ellen. Sárgarépában Folicur Solo és Luna Experience termékekkel kombinációban, vagy önmagában zárókezelésként is kijuttatható a gyökérnövekedés végéig (BBCH49) 4-8 l/ha dózisban. Fejes salátában szabadföldön Luna Sensation, hajtatásban Teldor készítményekkel kombinálva, vagy önmagában ajánljuk 3 leveles kortól a végső levéltömeg eléréséig (BBCH13-49). Paradicsom esetén szabadföldön és hajtatásban egyaránt önmagában, vagy Teldorral kombinálva is alkalmazható a teljes érésig (BBCH89), továbbá a Luna Privilege kezelések is megbízhatóan kiegészíthetők vele.

Kiknek ajánljuk a Serenade ASO-t? Természetesen minden növénytermesztéssel foglalkozónak volumentől és technológiától függetlenül kiskerttől a nagyüzemig! Mindazoknak, akik ökológiai gazdálkodást folytatnak, vagy ”csak” szeretnék csökkenteni a konvencionális növényvédő szer felhasználásukat és hatékony védelmet keresnek szermaradékok nélkül.

A biológiai növényvédelemmel előállított termékek olyan hozzáadott értéket képviselnek, amit a fogyasztók egyre szélesebb rétege keres és ami az értékesítésben is érvényesíthető! Ennek a termelési célnak az elérését segítheti a Serenade ASO. Ismerje meg Ön is ezt a terméket és próbálja ki mihamarabb!

További információ >>