Az Európai Bizottság feltételesen jóváhagyta a Monsanto Bayer által bejelentett felvásárlását

A folyamat lezárulása 2018 második negyedévének végére várható

Leverkusen, 2018. március 21. – Szerdán az Európai Bizottság feltételesen jóváhagyta a Monsanto Bayer által bejelentett felvásárlását. „Az Európai Bizottság jóváhagyása jelentős sikernek és fontos mérföldkőnek tekinthető” – mondta Werner Baumann, a Bayer vezérigazgatója. „A Monsanto-val együtt abban kívánjuk segíteni a gazdálkodókat világszerte , hogy minél fenntarthatóbb módon termeljenek egyre táplálóbb élelmiszert a fogyasztók legnagyobb megelégedése, és a környezet megóvása mellett.” A tranzakció jóváhagyását a Bayer a mintegy harminc szabályozó hatóság több mint felétől – köztük Kínától és Brazíliától is megkapta.

A feltételek elsősorban egyes Bayer üzletágak eladására irányulnak, beleértve a globális szántóföldi vetőmagokat, mint például a repce, a gyapot és a szójabab (kisebb kivételekkel, kizárólag az Ázsiai régiót tekintve), valamint a hibrid búza kutatási és fejlesztési platformját, a globális zöldség vetőmag üzletet, a globális glufozinát-ammónium-kereskedelmet, és bizonyos glifozát alapú herbicidek elsősorban Európában történő ipari felhasználását. A Monsanto-nak ezenkívül globálisan értékesítenie kell a NemaStrike nevű üzletét. A feltételek három Bayer kutatási projekt átruházását is előírják, valamint a Bayer digitális mezőgazdaság portfóliójának átadását is. Ezen területek tervezett felvásárlója a BASF.

A tranzakcióra a szokásos zárási feltételek vonatkoznak, beleértve a szükséges szabályozási jóváhagyások átvételét. A Bayer és a Monsanto szorosan együttműködnek a hatóságokkal - köztük az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával – annak érdekében, hogy 2018. második negyedévében a felvásárlási folyamat lezárulhasson.

Bayer: Science For a Better Life
A Bayer több mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat. Alaptevékenységei közé tartozik az egészségvédelem és a mezőgazdaság. Termékei és szolgáltatásai az emberek javát szolgálják, életminőségük javítására törekednek. Ugyanakkor a csoport célja az innováción keresztüli növekedés megteremtése. A Bayer vállalati állampolgárként elkötelezett a fenntartható fejlődés, valamint a társadalmi és etikai felelősségvállalás elvei mellett. A 2017-es pénzügyi évben a csoport mintegy 99.800 embert foglalkoztatott, és 35 milliárd euró értékben értékesítette termékeit. A beruházások 2,4 milliárd eurót, a kutatási és fejlesztési kiadások pedig 4,5 milliárd eurót tettek ki költségvetéséből. További információért látogasson el a http://www.bayer.co.hu weboldalra.

Kapcsolattartó:

Winter Zsófia, Tel. +36 20 295 4013
E-mail: winter.zsofia@hellorepublic.com

Jövőre vonatkozó kijelentések
A közlemény a Bayer Csoport vagy valamely alcsoportjának vezetősége által, különböző jelenlegi feltételezések és előrejelzések alapján megfogalmazott, jövőre vonatkozó kijelentéseket tartalmazhat. Különböző ismert vagy ismeretlen kockázatok, bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt a vállalat tényleges jövőbeli eredményei, pénzügyi helyzete, fejlődése vagy teljesítménye jelentősen eltérhetnek az itt szereplő becslésektől. Ezek a tényezők a Bayer www.bayer.com weboldalon elérhetők, nyilvános jelentéseiben tárgyalt tényezőket is magukba foglalják. A vállalat nem vállal kötelezettséget a jövőre vonatkozó kijelentések aktualizálására, illetve a jövőbeni eseményekhez vagy fejleményekhez történő igazítására.