Készüljön fel már most a repce őszi kártevői ellen!

A vetéshez és a repce keléséhez kedvező időjárás a kártevőknek is kedvez. A repce és kalászos árvakelésen, a keresztesvirágú növények keverékével bevetett másodvetésű táblákon megfigyelhető kártétel előre jelzi a kelő és a fiatal repce állományok kártevő nyomását is. 

Ennek nyomon követése segít a repce védelmére is felkészülni. Ha az idő hűvösebbre fordul, a nagy repcebolha megjelenésére is számítani kell, és akár ősszel is előfordulhat szárormányos betelepedés és tojásrakás is. Az ebből kikelő, korán megjelenő lárvák okozhatnak meglepetést a termelőknek.  A repce talajlakó és fiatalkori kártevők elleni védelemre első lépésként csávázószer - például a Buteo Start - alkalmazható, majd az az őszi állománykezelés ideje következik.

Jól bevált hatóanyag, már ősszel bevethető védelem

A Decis Mega deltametrin hatóanyagú kontakt rovarölő szer. A fiatalkori kártevők ellen hatékony védelmet nyújt, akár hűvösebb időben is. Hatását kontakt és gyomorméregként fejti ki. Lipofil tulajdonságának köszönhetően gyorsan penetrálódik. A szervezetbe kerülve megzavarja a kártevők idegrendszerének működését. Erősen taglózó hatású: a kipermetezést követően a rovar azonnal megszünteti a táplálkozást és néhány percen belül elpusztul. Így a növény károsítása és vírus vektorok esetén a vírusfertőzés megelőzhető.

A Decis Mega-t speciális formulációja más piretroidoknál hatékonyabbá teszi. Önmagában és kombinációs partnerként is kiváló termék. Kitűnően tapad a rovarok felszínére és a levél felületére is. Azonnali hatóanyag felvétel, igen gyors taglózó hatás, hosszabb tartamhatás és nagyon jó esőállóság jellemzik. Hatását a hűvösebb idő nem csökkenti. A taglózó hatás mellett táplálkozásgátló (anti-feeding) és repellens (riasztó) hatása is van, melyek növényvédelmi szempontból szintén jelentősek.

Alkalmazása repcebolha, káposztabolha és repcedarázs lárva elleni védekezésre a repce szik-4 leveles állapota között javasolt. A készítményt az őszi kezelés után még 3 tavaszi kezelés végezhető. Dózisa repcében 0,15 l/ha 250-400 l/ha permetlében kijuttatva.

Ha számít a repce, készüljön fel a védelemre Decis Mega-val!

További információ >>